Цього тижня на Закарпатті працює робоча група, яка проводить оцінку роботи Головних управлінь Держпродспоживслужби в області. За ініціативи Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука група перевіряє, як організовано та виконуються заходи державного контролю за безпечністю харчових продуктів, благополуччям тварин, кормами, побічними продуктами тваринного походження, а також як проводяться протиепізоотичні заходи.
Основні завдання робочої групи:
Оцінити діяльність управлінь Держпродспоживслужби за період з 1 січня 2023 року по 1 вересня 2024 року.
Перевірити, як плануються та організовуються заходи державного контролю за безпекою харчових продуктів та здоров’ям тварин.
Перевірити, як проводяться протиепізоотичні заходи.
За потреби залучати фахівців місцевих управлінь та установ, які працюють під керівництвом Держпродспоживслужби.
До складу робочої групи увійшли: начальник відділу здоровʼя та благополуччя тварин управління здоровʼя та благополуччя тварин, організації протиепізоогичних заходів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, голова робочої групи – Олексій Клименок, перший заступник директора ДП АІРТ – Микола Єрмаков, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та кормів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини – Олег Бут, старший науковий співробітник науково-дослідного відділу епізоотології інфекційних хвороб – Максим Карпуленко, провідний фахівець Іванківської дільничної лікарні ветеринарної медицини Вишгородської районної державної лікарні ветеринарної медицини – Мар’ян Троцький.
Результати роботи групи будуть передані керівництву Держпродспоживслужби для подальшого аналізу та прийняття рішень.

